1397/01/30

مقالات
تاریخ: 1391/10/03 نظرات: 0 نظر نمایش: 1453 مرتبه تعداد امتیاز: 0   (Article Rating)
پنیر هوش را کم نمی کند

پنیر هوش را کم نمی کند

 

برخی تصور می کنند خوردن پنیر سبب کاهش هوش می شود، در حالی که متخصصان تغذیه این موضوع را رد کرده و تأکید می کنند که این یک باور اشتباه است. پنیر یک ماده غذایی بسیار غنی از پروتئین و کلسیم است و به همین دلیل ماده غذایی با ارزشی محسوب می شود. در عین حال یک ماده خیلی خوب برای تأمین لبنیات مورد نیاز بدن است.

دکتر نسرین امیدوار، متخصص تغذیه در گفتگو با "جام جم"می گوید: پنیر در رژیم غذایی بسیار با ارزش است و باید خیلی بیشتر مورد استفاده قرار گیرد. وی با رد تأثیر مصرف پنیر در کم شدن هوش افراد می افزاید: یکی از بهترین جاهایی که می توان از این ماده پرارزش استفاده کرد، صبحانه است.

پنیر، هم غذایی سهل الهضم است و هم معمولا به علت این که پرچربی نیست مصرف آن با نان، ترکیب بسیار با ارزشی خواهد بود. پروتئین موجود در پنیر فراوان و از کیفیت خوبی برخوردار بوده و تقریبا دارای تمامی اسید آمینه های ضروری مورد نیاز بدن است.

به گفته این متخصص تغذیه، اگر بتوان در وعده صبحانه در کنار پنیر، سبزیجاتی مانند خیار و گوجه یا مانند برخی از مردم نقاط کشور مغز گردو و یا بادام مصرف کرد، ترکیب کاملی خواهد بود. دکتر امیدوار معتقد است که اصلا ضرورتی ندارد پنیر با گردو مصرف شود، چرا که گردو یا بادام تنها یک کامل کننده خوب هستند و چنانچه پنیر به طور خالص مصرف شود هیچ لطمه ای به بدن نمی زند.

وی می گوید: مهم این است که تعادل بین کلسیم و فسفر در برنامه غذایی حفظ شود. چرا که اگر از منابعی که از کلسیم غنی بوده مانند پنیر استفاده شود و از مواد دارای فسفر، آهن و سایر املاح مهم استفاده نکنیم تعادل بدن به هم می خورد. دکتر امیدوار تأکید می کند: تاکنون شواهد علمی مبنی بر این موضوع که اگر پنیر زیاد مصرف شود هوش انسان آسیب می بیند مشاهده نشده است.

اگر این تعبیر درست بود، فرانسوی ها و ایتالیایی ها که بیش از
۱۰۰ نوع پنیر دارند، باید دارای ضریب هوشی پایینی می بودند، ولی این طور نیست چون واقعیت آن است که خوردن پنیر در حد اعتدال مشکلی را برای افراد ایجاد نمی کند.
 
منبع : مجله پزشکی شماره 61
 
                                                                                                   اداره تغذیه
 
کد: 1109
نویسنده خبر: اداره امور غذاخوری ها
   
حق انتشار اطلاعات برای معاونت دانشجویی دانشگاه الزهراء (س) محفوظ می باشد.  
اجرا و پشتیبانی: مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات