1396/10/30

مقالات
تاریخ: 1391/11/14 نظرات: 0 نظر نمایش: 2645 مرتبه تعداد امتیاز: 0   (Article Rating)
کلم و ارزش غذایی آن

کلم و ارزش غذایی آن

 

کلم؛ از قديم تا حالا
* يونانيان در قديم عقيده داشتند مصرف کلم، شير مادر را زياد مي کند.
* در قديم از برگ کلم براي تميز کردن جراحت و زخم ها استفاده مي کردند.
* مردم چين از قديم تا زمان حاضر، برگ هاي کلم را خشک مي نمايند و آن ها را براي زمستان ذخيره مي کنند و در زمستان آن را به سوپ مي افزايند.
* در قرون وسطي، سبزيجات برگ دار براي درمان بيماري ها استفاده مي شد.
اين سبزيجات شامل کلم، پياز و سير بودند.
مقدار مواد مغذي موجود در 70 گرم کلم :
 
انرژي
17 کالري
پروتئين
 1/01 گرم
کربوهيدرات
 3/91 گرم
فيبر
 1/6 گرم
قند
 2/51 گرم
چربي
 0/08 گرم
کلسترول
 0 گرم
 
تاثير کلم در کاهش وزن
با مصرف کلم، چاقي را از خود دور کنيد. تحقيقات نشان داده است که وجود ماده اي به نام "تارتاريک اسيد" در کلم، باعث مي شود از تبديل قند و کربوهيدرات ها در بدن به چربي جلوگيري شود.
100 گرم کلم، فقط 25 کالري دارد و از آنجا که فاقد چربي اشباع و کلسترول و داراي مقدار زيادي فيبر مي باشد، پس براي کاهش وزن بسيار مفيد است.

 نکاتي هنگام مصرف کلم

 کلم موجب کاهش جذب يُد مي شود

به طور کلي، کلم جزء مواد گواتروژن است و زياد مصرف کردن آن ممکن است باعث ايجادمشکلات تيروئيد (گواتر) شود. بنابراين در مصرف آن زياده روي نکنيد. همچنين بيماران مبتلا به کم کاري تيروئيد بايد از مصرف آن خودداري کنند.

 تاثير کلم در ايجاد نفخ

از ظروف استيل براي پخت کلم استفاده کنيد. با اين ظروف ويتامين ها و مواد مغذي آن از بين نمي رود. به علاوه، در اثر مصرف آن دچار گاز معده و نفخ نمي شويد.
درمان امراض با کلم
* کلم بهترين دارو براي رفع يبوست است.
* روي کلم قطعه قطعه شده، آب داغ بريزيد. سپس آن ها را له کنيد. اين مرهمي است براي درد بدن، ورم و درد مفاصل.
* برگ هاي کلم را ريز کنيد و به آن آب بيفزاييد. سپس آنها را در يک پارچه بريزيدو بر محل درد بگذاريد. اين مرهمي است براي دردهاي واريسي و زخم پا.

 * برگ هاي کلم به خاطر دارا بودن سولفور، هم براي درمان ناراحتي هاي پوستي و هم براي توليد گرما در بدن مفيد هستند.

* کلم رنده شده و آب پز شده با سرکه، براي درمان يبوست به کار مي رود.
* کلم براي بهبود کوليت(ورم و التهاب روده بزرگ) نيز استفاده مي شود. براي اينکار 60 گرم کلم را با نيم ليتر آب به مدت 1 ساعت بجوشانيد و روزانه نصف ليوان ازاين آب را بنوشيد.
250* گرم از برگ هاي کلم را خرد کنيد و با 250 ميلي ليتر آب نارون کوهي مخلوط کنيد و به آن 2 قطره آب ليمو بيفزاييد.
اين محلول را در طول شب و روز مي توانيد بر روي صورت خود بگذاريد تا جوش هاي صورت از بين بروند.
* عصاره ي کلم براي بهبود سرفه، آسم و برونشيت مفيد است.
* براي درمان زخم هاي گوارشي، نوشيدن آب کلم مفيد است.
کلم؛ سبزی ضد سرطان 
کلم ، گیاهی با سابقه ی بسیار طولانی و تنوع زیاد است. کاشت و برداشت آن به 600سال قبل از میلاد در یونان برمی گردد . از معروف ترین انواع آن می توان کلم برگ، گلکلم، کلم بروکسل، کلم پیچ، کلم قمری و کلم بروکلی را نام برد . بیشترین مصرف کنندههای کلم ها آلمانی ها، استرالیایی ها و روس ها هستند. در آمریکا نیز این گیاه دارایسابقه طولانی کشت و مصرف است.
خواص کلم
انواع کلم غنی از ویتامین، ویتامین A و اسید فولیک  است و دارای عناصری مثل گوگرد، فسفر  و کلسیم  است.
فولات موجود در کلم برای زنان باردار بسیار مفید است و مانع بروز نواقص سیستم عصبی جنین میشود.
همچنین فولات در پیشگیری از بیماری های قلبی  و عروقی مفید است. از این روافرادی که یک بار دچار سکته شده اند خیلی خوب است مرتب کلم مصرف کنند و اگراز نوع کلم قرمز باشد که در آن لیکوپن  موجود است اثر آن برای این افراد چند برابر می شود.
از مهم ترین خواص این خانواده می توان به تأثیر آنها در پیشگیری از سرطان اشاره کرد. ویتامین ،C بتاکاروتن  و ایندول موجود در انواع کلم در ایجاد خاصیت ضد سرطانی آن نقش دارد. در بین آنها کلم بروکلی  در پیشگیری از سرطان  مؤثرتر است و این خاصیت ضد سرطانی به دلیل وجود مواد آنتی اکسیدان  بیشتری می باشد.
مطالعات نشان داده کسانی که بیشتر از سبزیجات به ویژه خانواده ی کلم استفاده کرده اند کمتر به سرطان کولون مبتلا شده اند.
تحقیقات نشان می دهد رشد سرطان دارای روندی است که ترکیبات مواد غذایی می توانددر طولانی شدن این روند مؤثر باشد، مثلاً همانطور که سیگار کشیدن  و ورود دود سیگاربه ریه از عواملی است که رشد سرطان ریه را تسریع می کند ، بعضی ترکیبات مواد غذایی مثل مواد موجود در خانواده ی کلم با کمک به کل سیستم ضد سرطان در بدن، موجب تقویت سیستم ایمنی می شوند. بدین صورت که ایندول موجود در کلم موجب تحریک آنزیم های خاصی می شود که آزاد شدن مولکول های گلوتاتیون را افزایش می دهد که روند سرطان را کند میکند. اگر فردی با سرطان روده ی بزرگ  رژیم مناسبی را رعایت کند، عمر طولانی تری خواهد داشت و عوارض سرطان دیرتر بروز می کند.
منبع : مرکز تعلیمات اسلامی واشنگتن
 
کد: 1156
نویسنده خبر: اداره امور غذاخوری ها
   
حق انتشار اطلاعات برای معاونت دانشجویی دانشگاه الزهراء (س) محفوظ می باشد.  
اجرا و پشتیبانی: مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات