۱۳۹۹ يکشنبه ۲۸ دي

پیام هایی برای مصرف بهینه انرژی ( قسمت دوم- برق)

ارسال شده در تاریخ 1399/10/14
پیام هایی برای مصرف بهینه انرژی ( قسمت دوم- برق)

برای استفاده بهتر ازنیروی برق و مدیریت مصرف انرژی می توانید:
• رایانه‌ی خود را در پایان روز خاموش کنید و از برق بکشید.
• لوازم برقی کوچک را فراموش نکنید. شارژر تلفن، لوازم برقی آشپزخانه، سشوار و هرچیزی را که با برق کار می‌کند، در صورت عدم استفاده، ازبرق بکشید.
• وسایل برقی کم‌مصرف را جایگزین وسایل برقی قدیمی و پرمصرف کنید.
• به‌ دنبال وسایلی باشید که رده‌‌ی انرژی بالاتری دارند. لوازم‌برقی که رده‌ی انرژی دارند، به شما کمک می‌کنند تا در هنگام خرید، از میزان مصرف انرژی وسایل برقی آگاه شوید. درست است که لوازم‌برقی با رده‌ی انرژی معمولا در مقایسه با لوازم ‌برقی مشابه که رده‌ی انرژی ندارند، بسیار گران‌تر هستند، اما به‌ یاد داشته باشید هزینه‌ای که بابت خرید این وسایل می‌دهید، در بلند مدت و با کاهش هزینه‌های برق مصرفی جبران خواهد شد و با این کار قدم بزرگی در مدیریت مصرف انرژی برمی دارید .
• استفاده از سیم‌سیار که دکمه‌ی خاموش-روشن دارد،‌ کار را راحت‌تر می‌کند. سیم‌سیار امکان اتصال چندین دستگاه به برق را فراهم می‌کند. بنابراین به‌جای اینکه مجبور باشید 5 وسیله‌ی برقی را از پریز بکشید، می‌توانید تنها با قطع کردن سیم‌سیار، برق لوازم‌برقی بلااستفاده و خاموش را قطع کنید.
• اگر درحال حاضر، توانایی تعویض لوازم‌برقی قدیمی را ندارید، باید بدانید هنوز هم راه‌های زیادی برای تغییر روش‌زندگی و کاهش هزینه‌ها وجود دارد، و آن کاهش استفاده از لوازم‌برقی است.
• میزان وابستگی خود به لوازم برقی را کاهش دهید.
• طنابی برای پهن کردن رخت در حیاط ببندید و به‌جای استفاده از خشک‌کن لباس‌شویی، لباس‌های خود را در هوای آزاد پهن کنید تا خشک شوند.
• اگر واقعا به وسیله‌ای نیاز ندارید، بهتر است از آن استفاده نکنید. مثلا به‌جای استفاده از کولر می‌توانید پنجره‌ها را باز کنید.
برای گرم کردن آب، انرژی زیادی مصرف می‌شود. منظور ما این نیست که با آب سرد دوش بگیرید،‌ اما به دمای آب در هنگام شست‌وشو توجه داشته باشید و بیشتر از نیاز خود، آب را گرم نکنید.
• اگر درطول زمستان، تنها چند درجه دمای خانه را پایین‌تر از حد معمول نگه‌ دارید، می‌توانید تا حد زیادی در مصرف انرژی صرفه جویی کنید. اگر احساس سرما کردید، بهتر است به‌جای زیاد کردن دمای پکیج یا بخاری، از لباس گرم‌تر استفاده کنید.
• وقتی خانه را زیادی گرم نکردید ، نیازی هم ندارید هر چند ساعت یک بار پنجره را باز کنید و هوایی تازه کنید و هوای گرم را ( پولتان) را بدور بریزید.
• می توانید با یک برنامه ریزی صحیح، فعالیت هایی مربوط به لوازم برقی پرمصرف مانند ماشین لباسشویی را به ساعات کم بار مصرف موکول کنید تا هزینه برق مصرفی تان نیز کاهش یابد. پس در انتخاب ساعات به کار انداختن وسایل برقی دقت کنیم.
• برای بهره مندی از نور بیشتر، حباب لامپ ها را تمیز کنید.
• قبل از بازکردن درِ یخچال، تصمیم بگیرید چه چیزی لازم دارید. باز و بسته کردن سریع در یخچال، باعث می‌شود دمای یخچال پایین نیاید.پس در مورد مدت زمان باز گذاشتن درب یخچال دقیق باشیم.
• یخچالها 27 درصد از هزینه برق خانوار را به خود اختصاص می دهند. در انتخاب و استفاده از آن، دقت کنیم.
• و از همه مهم تر، دستهایتان را به خاموش کردن چراغ اضافه عادت دهید.

"صرفه جویی، نیک اندیشی است"
گرداوری: اداره بهداشت و سلامت دانشگاه الزهرا